Chaotische Goden: De ontsnapping van Thanatos

prijs16,99
isbn9789030504092
auteurMaz Evans
leeftijdscategorie10+
aantal pagina's384
nur-code283
formaat140 x 215
oorspronkelijke titelWho Let the Gods Out?
vertalingNan Lenders
deel

Elliot zit in de problemen: zijn moeder doet de laatste tijd zo vreemd en hij haalt slechte cijfers op school. Maar dan stort er een vallende ster neer op aarde die hem komt redden! De ster is Virgo - een jonge Astrologievriendin met een missie. Wanneer het stel per ongeluk Thanatos ontketent, een gemene demon die onder Stonehenge gevangen zit, moeten ze zich wenden tot de oude Griekse goden voor hulp. Zijn Zeus en zijn trawanten klaar om de wereld te redden na eeuwen van doodsaai pensioen - en ook nog om Elliots problemen op te lossen?

Who let the Gods out behoort tot de top vijf beste Kinderboeken van Waterstones 2018 in de categorie 9-12 jaar.

Ideeën mini leeslessen Chaotische Goden – De ontsnapping van Thanatos

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessern voor het boek Chaotische Goden - De ontsnapping van Thanatos zijn:

- Wil je het boek introduceren?Lees dan bladzijde 57 'Een half uur later...' t/m bladzijde 62 '...allemaal zijn schuld.' voor.

- Lees het intro 'Voor Ian...' in het boek voor.
Leesvraag: Staat er een intro in jouw boek? Lees het voor. Waarom zouden schrijvers dit in hun boek zetten?

- Soms sta je voor lastige keuzes. Lees bladzijde 7 'Vreemde dingen gebeuren...' t/m '... je uit de buurt.' voor. Bespreek samen wat de beste keuze voor Elliot is. Wat zou hij nu moeten doen?
Leesvraag: Komen er lastige keuzes in jouw boek voor? laat ons meedenken over de te nemen beslissingen.

- Loze dreigementen. Lees bladzijde 46 ''Bertha?' fluisterde Elliot...' t/m '... je uit de buurt'. voor. Stiekem moest ik als lezer een beetje grinniken, dit dreigement was niet echt dreigend.
Leesvraag: Wordt er in jouw boek gedreigd? Waarmee? Is dit dreigend of valt dit wel mee?

- Doet leeftijd ertoe? Lees bladzijde 50 'Toen ze eenmaal ...' t/m bladzijde 52 '... dit was belachelijk.' voor. De leeftijd van Virgo is echt onmogelijk, maar vrouwen doen wel vaker moeilijk over hun leeftijd.
Leesvraag: Hoe oud zijn de personages in jouw boek? Kun je merken dat deze leeftijd bij hen past? Waardoor?

- Ik had een heel ander beeld van de God Zeus totdat ik dit stuk las. Lees bladzijde 154 'Eindelijk heeft ze...' t/m bladzijde 159 '... in kwam draven.' voor. Wellicht komt dit doordat Zeus inmiddels al 2000 jaar met pensioen is.
Leesvraag: Had jij voordat je ging lezen een beeld van de personages in jouw boek? Of van de informatie waarover jouw boek gaat? Heb je dit inmiddels bijgesteld of klopte het?

DOWNLOAD hier de Mini leesles leskaart Chaotische goden 1 – De ontsnapping van Thanatos.

Overige ideeën

- Op bladzijde 205 vind je een krantenbericht in rijm. Lees dit krantenbericht voor. Kunnen de kinderen ook een krantenbericht in rijm over hun eigen boek schrijven?

Bekijk ook: Poëzie

- Kijk uit wat je wenst. Lees bladzijde 232 'Toen ze allemaal…' t/m bladzijde 235 '…kamer van de rector.' voor. Je moet uitkijken wat je wenst. Soms zitten er haken en ogen aan. Bedenk nu een wens. Deel deze daarna met jouw maatje en laat jouw maatje alles bedenken wat er door deze wens fout zou kunnen gaan. Stel nu je wens bij zodat je al deze problemen voorkomt.

- Er bestaan vele verschillende goden. In het boek kom je ook allerlei namen tegen. Bedenk nu jouw eigen god. Waarvan is deze god? Welke naam past het beste? Teken jouw god.

- Wil je meer weten over goden? Maak de online lessenserie over mythologische verhalen of bekijk het filmpje van Schooltv over de goden.

- Op ontwerpenindeklas.nl vond ik het idee Doos van Pandora om ontwerpend leren de klas in te brengen, misschien iets voor jou?

gerelateerde items