Verlink de listige leugen

prijs12,99
isbn9789030504337
auteurAdam Frost
leeftijdscategorie9+
aantal pagina's160
nur-code210
formaat21,6 x 17,1 x 1,8 cm
oorspronkelijke titelSplat the fake fact
vertalingMijke van Leersum
deel

Ontelbare foute feiten zijn ontsnapt aan de fantasie van de schrijver en zijn dit boek binnengedrongen! Jouw missie is ze te vernietigen! Kras ze door, fluit ze uit, verpletter ze! Doe wat nodig is om dit boek weer te veranderen in een normaal weetjesboek. Gebruik je detective-skills en verpulver het verzonnen feitje. Vernietig de sluwe dino en prik de valse heteluchtballon lek! Ben jij een spectaculaire speurneus voor nepfeiten? Zet je beste beentje voor en maak je klaar voor het verlinken van de listige leugen!

Mini leeslessen Verlink de listige leugen

Om kinderen te enthousiasmeren om het boek te lezen en hen te stimuleren om erover na te denken kun je het boek koppelen aan mini leeslessen. Dit zijn tevens manieren om met kinderen in gesprek te raken over boeken en hun interesses te ontdekken. Enkele mini leeslessen voor het boek Verlink de listige leugen zijn:

 • Elke pagina in dit boek staat vol feitjes, waarvan er één niet klopt. Bedenk zelf een pagina met feitjes over jouw boek en zorg ervoor dat er één niet klopt. Kunnen klasgenoten de fout ontdekken?
 • Lees 'Gekke plekken' op bladzijde 7 voor. Welke plek is verzonnen? Lees vervolgens op bladzijde 8 het juiste antwoord voor.
  Leesvraag: Waar speelt jouw verhaal zich af? Bestaat deze plek echt?
 • Op bladzijde 17 lees je over dodelijke dieren, op bladzijde 19 lees je over barre beestjes en op bladzijde 20 lees je over fabeldieren. Welk dier is jouw favoriet?
  Leesvraag: Komen er in jouw boek dieren voor? Kun je daar een feitje over vinden dat klopt?
 • Surreële sporten op bladzijde 60 geeft je feitjes over speciale sporten zoals okselscheten laten en toilet racen. Weten jullie welke sport verzonnen is?
  Leesvraag: Speelt sport een rol in jouw boek? Hoe groot is die rol? Om welke sport gaat het?
 • Heb je wel eens van een Palindroom gehoord? Dat is een woord of zin die je ook achterste voren kunt lezen zoals lepel. Maak een lijstje met palindromen, welke kun jij allemaal bedenken?
  Leesvraag: Kom je in jouw boek palindromen tegen tijdens het lezen?
 • Lees 'Spectaculaire spelling' op bladzijde 119 voor.
  Leesvraag: Zoek in jouw boek woorden die bij jullie spellingsthema passen. Geef een klein dictee aan de klas. Wie heeft alle woorden goed geschreven?